Agyserkentő táplálékok
Több mint százmilliárd idegsejt végzi az agyban szakadatlanul a legnehezebb munkát. Ahhoz, hogy a szürke állomány a legmagasabb teljesítményre legyen képes, sok energiára van szükség. Mit, miben találunk? |
A gyors gondolkodás, a jobb koncentrálás és a kreativitás tehát nem a véletlen, hanem részben a helyes táplálkozás műve is.
Az emlékezet étkei
- A sárgarépa javítja az emlékezetet (pl. hasznát vesszük, ha kívülről kell valamit megtanulnunk), mert élénkíti az agy anyagcseréjét. Tipp: szótanulás előtt egy kistányér reszelt sárgarépa olajjal
- Az ananász azoknak ajánlott, akiknek sok és hosszú szöveget kell kívülről megtanulniuk. Magas C-vitamin és mangán tartalmú, naponta érdemes egy pohárral inni a levéből.
- Az avokádó magas zsírsavtartalma révén a rövid távú emlékezet ásza.
A tanulás barátai
- A káposztafélék enyhítik az idegességet (a pajzsmirigy aktivitásának visszafogása révén), így stressz nélkül tanulhatunk.
- A citrom C-vitamin tartalma miatt frissít és serkenti a felfogó képességet.
- Az áfonya hosszú tanulás folyamán ideális gyümölcs. Élénkíti az agy vérellátását. Bár természetesen legjobb a friss gyümölcs, fogyaszthatjuk áfonyaléként is.
Az összpontosítás fokozói
- A rák valódi ínyencség az agynak: a testet a fontos Omega-3 zsírsavval látja el. Általa meghosszabbítható a figyelem összpontosítása.
- A hagyma hasznos a túlfeszítettség, a testi fáradtság leküzdésére. Hígítja a vért, ezáltal javítja az oxigénellátást az agyban.
- A dió a maratoni összpontosítás klasszikus segítője. Erősíti az idegeket, serkenti az információ átvitelét az idegsejtek között.
következő cikk vissza a főoldalra |